Over mij

 

U heeft op deze website een deel van mijn beeldend werk kunnen zien. Het is gemaakt in de afgelopen jaren. 

Toen ik van school kwam ging ik werken op een kantoor, dat werd zo van me verwacht. Eerst een scheepvaartkantoor, daarna in het Museum Boymans van Beuningen en vervolgens bij het jeugd en jongerenwerk in Rotterdam. in de avonduren ging ik studeren, want dat wilde ik. Eerst werd het de academie voor beeldende kunst en vervolgens een opleiding tot docent Spaans. Dat bleek bijna even incourant als beeldende kunst, maar ik had geluk. Na allerlei kleinere baantjes in het toen opkomende volwassenenonderwijs kreeg ik uiteindelijk een baan aan de Haagse Hogeschool, waar ik docent Spaans werd. Mijn liefde voor taal en literatuur kon ik daar goed in kwijt, en het is fantastisch als je mensen kunt laten delen in je passie. 

Toch ben ik ook altijd dingen blijven maken. Beeldhouwen bleek erg goed bij me te passen en toen dat te zwaar werd  ben ik weer teruggegaan naar de tweedimensionaliteit. Na mijn pensionering schreef ik nog een roman over de Chinese schilder Qi Baishi (bezoekt u de website van zijn werk en u zult versteld staan) en andere teksten die niet gepubliceerd zijn.

Het verkopen van mijn werk is nooit mijn eerste doel geweest, maar het is wel leuk als er naar gekeken wordt en ik u daarmee een beetje blij kan maken. In een volgende fase van de website zal ik misschien prijzen vermelden. Indien u geïnteresseerd bent kunt u natuurlijk ook nu al contact met me opnemen.

Of het 'kunst' is weet ik niet. Wat is kunst? Sinds het in de laatste jaren een beleggingsmiddel is geworden twijfel ik aan de waarde. Maar de investering in tijd, moeite en vakmanschap is wel iets waard. En iets moois, iets interessants of een verrassend werkstuk kan anderen weer inspireren om het leven extra inhoud te geven.